Otázka ohľadom bielkovín

V tejto diskusií odpovedií, , 3 prispievateľov, a posledná odpoveď bola pridaná od Fitgo Fitgo 3 months, 3 týždne dozadu.

  • Author
    Príspevky
  • #1846 Odpoveď

    bucháč

    Aký je rozdiel medzi živočišnými a klasickými bielkovinami ?? A ake sú najlepšie zdroje bielkovín??

  • #1848 Odpoveď

    Adam Guman

    Ahoj.

    Bielkoviny sa nerozdeľujú medzi živočíšne a klasické. Delíme ich na živočíšne (mäso, mlieko, vajcia…) a rastlinné (strukoviny, obilniny…).

    Živočíšne zdroje obsahujú lepšie, komplexnejšie spektrum aminokyselín, majú vyššiu biologickú hodnotu a vyšší podiel bielkoviny na 100 g potraviny. To je ich výhoda v porovnaní s rastlinnými.

    Rastlinné zdroje – tie je vhodné kombinovať pre dosiahnutie  komplexného spektra aminokyselín, ktoré podporí výkon, rast svalov.

    Podľa nášho názoru patrí k všeobecnému, racionálnemu stravovaniu, konzumácia rastlinných aj živočíšnych bielkovín. Obe kategórie potravín prinesú po skonzumovaní isté pozitíva (aj negatíva). Primeranosť a personalizácia je kľúčom k vášmu úspechu a zdraviu.

    • Odpoveď editovaná 3 months, 3 týždne dozadu od  Adam Guman.
  • #1852 Odpoveď
    Fitgo
    Fitgo

    Ahoj,

    Pozri si nášho sprievodcu bielkovinami, kde nájdeš naozaj obšírne informácie o proteínoch

    • Odpoveď editovaná 3 months, 3 týždne dozadu od Fitgo Fitgo.

Zanechajte odpoveď na: Otázka ohľadom bielkovín

Stlačením " Odoslať . Súhlasíte s našimi podmienkami používania
Pred odoslaním prosím vyplnte tieto údaje




Privacy Preference Center

Nevyhnutné cookies

Cookies nevyhnutné pre správne fungovanie webu. Zahŕňajú cookie, ktorá sleduje vaše preferencie ohľadom spracovania osobných údajov (gdpr)

gdpr, cloudflare, wordpress,